Al jaren zijn natuurlijke elementen niet meer weg te denken uit onze woonkamers! Denk eens aan de stijghoute tafel, de stijgerhoute kast of de lamp met een boomstronk als poot. De afgelopen jaren heeft de natuur steeds meer zijn intreden in onze woonkamers gedaan en zo zal dit ook bij de kerst zo zijn! In 2014 gaan we lekker door als het gaat om natuurlijke elementen in ons huis te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kerstbomen gesneden uit hout, denneappels met glitters erop of een leuk natuurlijk kerst bouquet!

De natuur biedt ons zoveel

De herfst heeft inmiddels zijn intreden gemaakt en dat betekend dat de bomen de blaadjes verliezen, denneappels naar beneden komen en bomen gaan omwaaien (met de stormachtige dagen). Ideaal om je alvast voor te bereiden op de kerst! Ga lekker het bos in en sla je slag! Pak wat mooie dennenappels droog deze in je oven, pak een boomstronk en laat deze drogen in je schuur of haal mooie takken. Al deze natuurelementen zijn prima te gebruiken om je huis in heerlijke kerstsfeer te brengen!

Steigerhoud ideaal voor kerst

Veel mensen zijn gek op stijgerhout en met kerst is dit ideaal te gebruiken. Door de rustieke en warme uitstraling krijg je meteen een kerstgevoel en zeker als je hier ook nog een kerst elementen bij weet te combineren. Zet bijvoorbeeld op je stijgerhoute kast leuke kaarstjes of op je stijgerhoute tafel een grote glaze vaast met kerstballen erin! Hierdoor stralen je stijgerhoute meubels nog meer warmte uit en krjig je nog meer kerstgevoel. Naast je stijgerhoute meubels aan te kleden, kan het ook leuk zijn om zelf wat te maken met stijgerhout. Lees hier bijvoorbeeld alles over alternatieve kerstbomen!

Ondanks dat je de natuur graag naar binnen wilt halen is kerstverlichting voor buiten erg van belang. Dit kan bijvoorbeeld door duurzame led kerstverlichting voor buiten aan te schaven waardoor de effecten van het licht meer bij de natuur passen.