We kunnen deze donkere dagen voor kerst geen genoeg krijgen van sfeerverlichting in en om het huis. Een mooie tuinhaard is daarom het ideale kerstgeschenk. Met zo’n gezellig vuurtje blijft het tijdens de feestdagen prima toeven in de tuin.

Tuinhaarden – of terrashaarden, terraskachels, buitenhaarden, etc. – zijn er in allerlei soorten en maten. Wie houdt van een authentiek houtvuur, heeft de keuze uit veel traditionele houtgestookte tuinhaarden. Dankzij het knisperende hout en de rokerige geur die er vanaf komt, zorgen deze tuinhaarden voor een nostalgische sfeer, die deze kerst extra gezellig kan maken. Voor wie liever zo min mogelijk moeite stopt in een gezellig vuurtje, zijn er ook veel tuinhaarden verkrijgbaar die werken op gas. Met zo’n gashaard hoef je niet met hout en aanmaakblokjes in de weer, maar geniet je met slechts een simpele druk op de knop van net zo’n gaaf vuurtje. Daarnaast zijn er ook tuinhaarden verkrijgbaar die werken op bio-ethanol, gel of elektriciteit.

Functie tuinhaard

Een mooie terrashaard is allereerst enorm sfeervol. In de warme gloed van een laaiend vuurtje ziet alles er gezelliger uit. Naast gezelligheid zorgen ze ook voor een lekker temperatuurtje. Ideaal voor tijdens deze koude wintermaand. Dankzij de warmte van het vuur blijft je tuin een prima plek om deze kerst het glas te heffen met vrienden en familie. Schenk wat warms in, sla een plaid om je heen en verzamel je met z’n allen rondom een heerlijk vuurtje, waarmee geen temperatuur te koud is.

Sommige tuinhaarden zijn tevens te gebruiken als grill. Met de juiste accessoires als een grilrooster, barbecuetangen, etc. kun je er heerlijke lekkernijen mee bereiden, van kleine hapjes tot uitgebreide diners. Ideaal voor als je ’s avonds trek krijgt. Daarnaast beschikken sommige tuinhaarden – bijvoorbeeld die van Happy Cocooning – over een handig tafelblad rondom het vuur, waardoor de tuinhaarden – of in dit geval vuurtafels – tevens dienen als handige bijzettafel. Multifunctionele dingen dus, die tuinhaarden.