We mogen nog even heerlijk genieten van het heerlijk nazomer weer, maar de winter staat toch echt weer in ons vooruitzicht. Het zomerkleurtje zal dan weer verdwijnen, onze huid  zal steeds droger worden en het  zal niet lang meer duren voordat we met donker het huis verlaten en met donker weer thuiskomen. Toch zitten hier ook een paar prachtige voordelen aan. Zo staat de aankomende tijd voor gezelligheid, liefde en warmte. Zo kun je bijvoorbeeld  de kaarsjes ( en/of openhaard) aansteken, extra kussen en dekens in de banken leggen en heerlijke warme dranken neerzetten (met natuurlijk wat lekkers). Maar ben jij wel al klaar voor de winter?

Kaarsen en de openhaard verslaan de kille avonden

De aankomende tijd zal het kouder en donkerder worden. De kaars en openhaard verslaan allebei deze eigenschappen en moet daarom wel rijkelijk aanwezig zijn. Koop voldoende kaarsen, want een betere sfeermaker is er niet. Zet bijvoorbeeld eens allerlei verschillende kaarsen op een blad. Dit mogen gerust allerlei soorten, kleuren en grotes zijn. Gooi daarnaast nog eens de openhaard aan en de warmte zal de hele ruimte doen vullen.

Lichtjes geven een warm welkom

Als je met het donker weggaat en thuiskomt geeft je niks zo een hart welkom als de lichtjes je tegemoet schijnen. De warmte welke de lampjes uitralen zal jou (en iedereen die langskomt) iedere dag weer een lach op het gezicht toveren. Extra leuk maakt het als je wat meer tijd en energie erin wilt steken, want dan kan je er ook echt iets moois van maken. Denk er bijvoorbeeld eens over na om met de buurt gezamenlijk wat te doen

Dekens en kussen in bank en hangen maar!

Er gaat niks boven een dag hard werken om je vervolgens in je joggingpak op de bank te laten storten met een paar heerlijk grote kussens. Een lekkere serie of film aan te gooien, een beker thee of warme chocolade melk erbij en een lekker warme deken om je heen te gooien. Ook kan het erg leuk zijn om een paar lekkere grote kussens op de grond te leggen en lekker bij de openhaard te zitten.