Al jaren lang is de kerstboom het middelpunt van de kerst en is het opzetten van de kerstboom een echte familiebezigheid. Zonder de kerstboom is het kerstgevoel daarom ook niet compleet en dat is ook de reden dat er zoveel keuze is. Ontelbare soorten echte kerstbomen en nog veel meer soorten nepbomen, maar heb jij ook wel eens over alternatieven nagedacht? Er zijn namelijk ontzettend veel alternatieve te bedenken waardoor je oneindig kan combineren.

Natuur houten alternative kerstboom

Een goede alternatieve kersboom welke het dichste bij het orgineel blijft is de alternatieve kerstboom van natuurhout. Je kan hierbij denken aan een kerstboom welke is opgebouwd uit platte boomstammetjes, maar ook uit kerstbomen welke bijvoorbeeld is opgebouwd uit steigerhout of takken.

Alternative kerstboom met takken

Mij doe het eerlijk gezegd een beetje aan de passen denken, maar toch vind ik het wel erg leuk en bovendien echt kerst uitstralen. Pak een plant of koop wat leuke takken en versier deze met allerlei leuke kerstspullen. Het is dan wel geen kerstboom, maar door de versiering geeft het wel dezelfde warmte als een kerstboom. Bovendien is het weer eens wat anders!

Houten draaibare kerstboom

Deze alternative kerstbomen kan je gewoon kopen in de winkel, maar is ook prima zelf te maken. Het mooie aan deze alternatieve boom is dat als je wat bredere houtjes neemt je er bijvoobeeld kaarstjes op kan zetten wat erg leuk is.

Heb jij nog meer leuke alternatieve kerstbomen? Post dan dan gerust!