Nog even en december maakt alweer zijn intreden en daarbij hoop ik altijd stiekem op een intreden van de winter. Ik kijk dan ook elke dag het internet af om sporen te ontdekken over de intocht van de winter. De afgelopen twee weken staat er goed nieuws op de weerkaarten, want vanaf 28 November 2012 lijkt het erop dat het een stukje kouder gaat worden. Ik weet dat het nog te vroeg is om te juichen, maar het vooruitzicht ziet er hoopvol uit.

Winterweer 2012 pluim

Met de pluim is te zien wat de weersverwachting is voor de aankomende tijd aan de hand van een aantal leden. Hoe verder de leden (in het groen afgebeeld) uit elkaar liggen des de onzekerder de verwachting is, meestal gaat dit samen met het aantal dagen vooruit in de voorspelling. In de pluim hieronder zien we een duidelijk afname van de temperatuur vanaf 28 November en zelfs een groot aantal leden hierna de min ingaan. Tuurlijk liggen de leden nog ver uit elkaar en is de kans nog vrij groot dat het niet gebeurd, maar we kunnen de dalende trend niet meer ontkennen.

Weerpluim winter 2012

Weervoorspelling winter 2012

Op weeronline.nl zijn de wintervoorspelling ook al een stuk naar beneden geschroeft de afgelopen dagen en lijkt het er dus op dat de intreden van de winter toch echt gaat gebeuren. Een extreem koude winter wordt niet verwacht, maar wat zal het toch lekker zijn als we weer dat witte goud naar beneden zien komen. Bekijk hieronder de wintervoorspelling van weeronline.

weervoorspelling winter 2012

Deze kaart is van Almere en is er op dit moment nog geen sneeuw voorspeld maar gaan we wat meer naar het westen dan is dit wel het geval. Vooralsnog lijkt het erop dat de temperaturen een stuk naar beneden gaan en is er een kleine kans op sneeuw.

Zal Sinterklaas en zijn pieten dit jaar de witte daken over moeten?