Zoals de meeste winterkenners wel weten komt onze Piet Paulusma ieder jaar rond eind Oktober met zijn eerst winter voorspelling. Vorig jaar voorspelde Piet een strenge winter, maar de echte kou is toen nooit echt gekomen. Dit jaar vind ik zijn eerste voorspelling dan ook een beetje voorzichtig en kan het eigenlijk alle kanten op.

Piet voorspelt dat het een vuile winter gaat worden. Wat betekend dat er veel neerslag in de vorm van regen, ijzel en sneeuw zal vallen. Dit betekend veel overlast van het verkeer, maar ook lijkt hierdoor de kans groter op een witte kerst. Hij geeft wel aan dat het spannend zal gaan worden rond de kerstdagen, maar dat de kans zeker niet klein is dat we een witte kerst krijgen. Ook kunnen we volgens Piet een periode van 1 a 2 weken verwachten waarin we kunnen schaatsen. Kortom een normale winter of misschien iets zachter.

Het kan allen kanten op met deze voorspelling en zelf vind ik het geen voorspelling waard. Het is te begrijpen dat het weer moeilijk te voorspellen is, maar als je het zo oppervlakkig houdt doe het dan vooral niet. Ondanks dit begint mijn hartje in ieder geval sneller te kloppen van de uitspraak dat de kans groter is dat we een witte kerst krijgen.

Zeg nou eerlijk een witte kerst blijft toch wel het mooiste?