Sinterklaas is nog niet in het land en Sint-maarten moet ook nog voorbij komen, maar de tuincentra zijn al geheel in kerstsferen. Het lijkt nog ver van ons vandaan, maar als je eind Oktober de winkelcentra inloopt begint het kerstgevoel al behoorlijk te kriebelen. In ieder geval bij mij is dit wel het geval!

Bij de ingang staat een vriendelijke kerstman mijn gedag te zwaaien en de eerste kerstgevoelens komen alweer bij mij los. Nadat ik de kerstpoort ben gepasseerd lijkt het net of ik in een ware kerstwereld ben beland. Waar ik ook kijk overal is het wit en zijn er ¬†allerlei thema’s te vinden waarmee je dit jaar de kerstboom kan versieren. Een echte trend kon ik dan ook niet ontdekken, want echt maar dan ook echt alles was er te vinden. De traditionele kerstversiering, felle kleuren en het sneeuw thema. Als ik dan toch iets opvallends vond was het de vele voorwerpen welke er lagen welke je in je kerstboom kon hangen. Cupcakes, teddyberen, lolly’s, boa’s of vogeltjes je kon het je zo gek niet bedenken. Dit jaar lijkt dan ook wel een jaar waar je gewoon heerlijk je gang kan gaan en gewoon lekker je eigen ding kan doen (voor zover dit natuurlijk al niet kon).

Wat verder het tuincentrum ingelopen kom ik een schitterend kerstdorp tegen waar allerlei kids met hun mond open omheen staan. Ik moet ook zeggen dat ik gek ben op kerstdorpjes en zeker als hier een treintje doorheen rijdt. En je raadt het al, inderdaad er een reed een treintje doorheen waar de kinderen dan ook als waanzinnige achteraan liepen. Doormiddel van bergen bedenkt met sneeuw, verlichte huisjes en allerlei leuke kerst characters straalde het dorpje echte kerstsfeer uit. Na ruime tijd rondgekeken hebben, betrapte ik mezelf erop dat ik al zeker 20 minuten het dorp had bekeken en inmiddels al twee kerstartikelen in mijn hadden had. Gelukkig was het niet meer ver naar de kassa, want het was tenslotte eind oktober en dan denken we toch zeker nog niet aan kerst….

Bij de kassa aangekomen kocht ik mijn twee kerstartikelen (een kerstboom met verlichting voor in een kerstdorp en wat losse boompjes) en ging weer terug naar huis met mijn eerste aankopen van dit jaar voor kerst. Eind oktober is toch zeker niet te vroeg om al kerstaankopen te doen?